Onze-Lieve-Vrouwstraat 3-5 2380 Ravels
  014 65 85 63   info@wzc-ravels.be

Hoe verloopt een opname?

Opnames worden steeds gepland vanuit onze wachtlijst. U krijgt bericht van de sociale dienst als u op de eerste plaats staat van de wachtlijst. Bij de eerstvolgende vrije kamer of assistentiewoning wordt u of uw familie telefonisch op de hoogte gebracht.

 

Als u de kamer of de assistentiewoning neemt, zal u uitgenodigd worden voor het in orde brengen van het opnamedossier (medische, psychologische, sociale en administratieve informatie, de nodige documenten ondertekenen). Tijdens dit gesprek zullen ook uw vragen worden beantwoord en zal de opnamedatum en het opnameuur afgesproken worden.

 

De inrichting van een flat kan u volledig vrij organiseren.

 

Indien u wordt opgenomen in een kamer van het WZC kan uw familie het aanwezige basismeubilair verder aanvullen met persoonlijk klein meubilair. 

De sociale dienst zal u en uw familie naar de kamer begeleiden en informatie verstrekken over de werking van de afdeling, de animatie, de dagindeling,….

 

De volgende dagen zal elke medewerker u met raad en daad bijstaan wanneer u vragen hebt. Zo kunt u rustig wennen aan uw nieuwe omgeving.

Terug naar overzicht