Onze-Lieve-Vrouwstraat 3-5 2380 Ravels
  014 65 85 63   info@wzc-ravels.be

Wat als mijn inkomen onvoldoende is om het verblijf te bekostigen?

Wanneer u enkel een inkomen geniet van de Dienst voor Pensioenen (België of buitenland), is het mogelijk dat het inkomen ontoereikend is. Om een juiste berekening te maken moet uw persoonlijk administratief dossier bekeken worden.

Bij een definitieve opname in het WZC hebt u recht op tegemoetkoming via uw zorgverzekeringskas (meestal uw mutualiteit). Deze bedraagt 130 euro/maand, ongeacht uw inkomen. In bepaalde omstandigheden kan er tevens nagegaan worden of u daarenboven recht hebt op een Tegemoetkoming voor Hulp aan Bejaarden (THAB). Deze wordt u toegekend door het Ministerie van Sociale Zaken op basis van de zorgbehoevendheid én uw inkomen. Na aanvraag, goedkeuring en eventuele wachtperiode ontvangt u de toegekende bedragen op uw persoonlijke rekening.

De medewerkers van onze sociale dienst zullen u graag informeren en u eventueel doorverwijzen naar de sociale dienst van mutualiteit of OCMW (voor aanvraag THAB of voor waarborg wanneer u met dit extra inkomen uw factuur van het WZC niet kan betalen).

Terug naar overzicht