Onze-Lieve-Vrouwstraat 3-5 2380 Ravels
  014 65 85 63   info@wzc-ravels.be

Hoe verloopt een typische dag in het woonzorgcentrum?

Vanaf 7.30 u wordt u geholpen bij de ochtendverzorging. De maaltijden worden opgediend in de eetplaats van uw afdeling. Het ontbijt staat klaar vanaf 8u. Een logistiek medewerker is steeds aanwezig om hulp te verstrekken waar nodig. Het is mogelijk dat je eerst gaat eten en nadien verzorgd wordt of omgekeerd. De volgorde is afhankelijk van de mogelijkheden op dienst en de zorg die je nodig hebt in de ochtend.

In de voormiddag worden er activiteiten aangeboden door het animatie of pastorale team. Een dag- en maandplanning vindt u terug in het rustkrantje van het WZC (zie website).

Het middagmaal is voorzien om 11.30 uur. Ook hier mag je hulp verwachten bij het voorbereiden van het eten (snijden van vlees, … ) of hulp bij het toedienen.

In de namiddag wordt een drankje en versnapering aangeboden en kan u volgens de dagplanning naar believen deelnemen aan een activiteit. Voor het avondmaal wordt geserveerd om 17.00 uur. Indien je met bezoek nog langer weg bent, kan de maaltijd bewaard worden tot je terugkomst.

Tijdens de avondzorg bezorgen wij u een extra drankje en wordt de nachtrust voorbereid.

Het nachtpersoneel biedt toezicht en hulp waar het nodig is. De nachtdienst organiseert tweemaal per nacht een rondgang bij alle bewoners. Door middel van de noodknop kan er uiteraard de hele dag en nacht assistentiehulp gevraagd worden door de bewoners.

Terug naar overzicht